Gemeente plaatst bladkorven


Wilt u de komende maanden uw tuin en stoep vrij van bladeren houden? Breng de bladeren dan naar de bladkorven. Deze worden in week 41 in alle kernen geplaatst. Dat is de week van 5 tot en met 9 oktober.

In de bladkorven kunt u de bladeren die u rondom uw huis opruimt gratis kwijt. De bladkorven blijven tot eind december staan.

Locaties

Op de volgende locaties staan bladkorven:

* Herkenbosch: Aan de vier Gebroeders, Bellefroidlaan, Hoogstraat, Korenbloemdreef, Daelenbroekweg, Molenbergweg, Pastoor Rohsstraat, Reewoude(Meinweg).
* Melick: Wienkeskoel, Bernhardlaan, Bartelsstraat, Apollolaan, Zandkuil, Groenstraat, Kennedysingel, Dr. Nolenslaan, Oranjelaan.
* Montfort: Bosweg, Gestraatje, Waarderweg, De Vaert, Aan het Water, Overkwartier, Zandstraat, Mariaveld,Beatrixweg.
* Posterholt: Vlodropperweg, Wiersweg, Roermondseweg, Rector van de Boornlaan, Heinsbergerweg (bij de grensovergang) en de Heerbaan (drie korven).
* Sint Odilienberg: Morgenweg, Bosserveldweg (twee containers), Bernhardlaan, Eikenlaan (twee korven), St. Jozefstraat ('t Reutje).
* Vlodrop: Kerkbergweg, Oerrade, Populierenlaan, Kruisweg, Etsberg en Rothenbach.

Geen snoeiafval!

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren, dus niet voor ander tuin- of snoeiafval. Brengt u bladeren in een zak, schud de zak dan om en neem hem mee terug naar huis.

Nog beter: composteren

Door bladkorven te plaatsen hopen we de overlast van bladeren in uw voortuin en op uw stoep te beperken. Voor uw border is het echter goed om de bladeren tussen de planten te laten liggen. In het luchtige bladerdek gaan beestjes huizen die het dode organisch materiaal afbreken tot humus. Deze
humus wordt langzaam omgezet in voedingselementen voor de bodem. Uiteindelijk profiteren uw planten dus van de natuurlijke winterdeken.