Vluchtelingen aangekomen in Maassluis


Afbeelding burgemeester bij aankomst vluchtelingen in Maassluis

De eerste vluchtelingen zijn aangekomen in de Olympiahal aan de Rozenlaan. In de Olympiahal krijgen de vluchtelingen te eten, een slaapplek en indien nodig medische verzorging.

De gemeente Maassluis heeft een publieksnummer ingesteld: 085-77 33 383. Hier kunnen mensen dag en nacht terecht met vragen over de vluchtelingenopvang. Het nummer treedt vanaf 17.00 uur vandaag in werking. Onderaan dit bericht vindt u een link met een overzicht van veel gestelde vragen.

Burgemeester Karssen: ,,We zullen de vluchtelingen gastvrij onthalen. Het gaat voornamelijk om gezinnen.'' Bij de opvang zijn vele vrijwilligers betrokken. Burgemeester Karssen: ,,Ik ben ontzettend trots op al die mensen in Maassluis die zich voor deze vluchtelingen inzetten.''

Vraag vanuit het Rijk

Het Rijk heeft donderdag 17 september alle gemeenten in Nederland verzocht om extra kortdurende crisisopvang aan vluchtelingen te bieden. Maassluis heeft daarop de Olympiahal aangeboden. Er wordt naar verwachting opvang geboden voor de eerste 72 uur, daarna stromen de vluchtelingen door naar
reguliere opvanglocaties.

Bewoners worden geinformeerd met een tweede bewonersbrief. Ook de gebruikers van de Olympiahal zijn op de hoogte gesteld. Op zaterdagmiddag 19 september is een bewonersbijeenkomst gehouden.

Veel gestelde vragen 72-uurs crisisopvang

Download

* Bewonersbrief noodopvang vluchtelingen in Maassluis (versie maandag 21-09-2015).pdfpdf(224,81 KB)Lees voor
* Bewonersbrief noodopvang vluchtelingen in Maassluis (versie vrijdag 18-09-2015).pdfpdf(77,35 KB)Lees voor

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader