RVO.nl organiseert activiteiten tijdens Dutch Green Building Week

Gepubliceerd op: 20 augustus 2015 | Gewijzigd op: 21 augustus 2015

Van 21 tot en met 25 september 2015 vindt de vijfde editie van de Dutch Green Building Week (DGBW) plaats. Tijdens de DGBW openen alle vestigingen van RVO.nl letterlijk hun deuren en organiseert RVO.nl verschillende activiteiten.

Expositie `Kluswoningen en Transformatie

Zo organiseert RVO.nl de expositie `Kluswoningen & Transformatie, een tweede leven voor panden'. Tijdens deze expositie presenteren ambassadeurs van de expertteams Transformatie en Eigenbouw de achtergronden en succesfactoren van Transformatie en kluswoningen en zullen ze de expositie openen.

Daarnaast is er volop de gelegenheid om te netwerken met aanwezigen van onder meer het ministerie van BZK, gemeenten, provincies en architectenbureaus.

Gratis training RET-screen

Ook geeft RVO.nl een gratis training over het software programma RET-Screen, waarmee financiele business cases voor projecten rond energiereductie, duurzame eigen energieopwekking en een gezond binnenklimaat kunnen worden opgesteld. En u kunt zich inschrijven voor de workshop `Zoeken in de octrooiendatabank'.

Duurzame gebiedsontwikkeling

Duurzaam hergebruik van panden is de kern voor toekomstbestendige stads-en gebiedsontwikkeling. De expositie vindt plaats in het kader van de DGBW die volledig in het teken staat van van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling.

Partner van DGBC

RVO.nl is `bronze partner' van de DGBW en werkt intensief samen met de Dutch Green Building Council (DGBC). Bijvoorbeeld in het Platform Duurzame Huisvesting, of door het keurmerk BREEAM dat DGBC beheert, op te nemen in de MIA/Vamil-regeling.

Kijk hier voor alle activiteiten op de RVO.nl-vestigingen van 22 t/m 25 september tijdens de Dutch Green Building Week.