Verkeershinder Amertakbrug | Rijkswaterstaat

Verkeershinder Amertakbrug

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 14 september 2015- Laatste update: 14 september 2015 10:48 uur

Aannemer Istimewa gaat in opdracht van Rijkswaterstaat onderhoud plegen aan de Amertakbrug over de Amertak bij Geertruidenberg van 7 september tot en met 25 september. Het wegverkeer over de brug, inclusief fietsers en voetgangers, kan wel doorgang blijven vinden. Wel geldt er een snelheidsbeperking voor wegverkeer.

In de week van maandag 21 september tot en met vrijdag 25 september is hinder voor weggebruikers mogelijk op de Amertakbrug bij Geertruidenberg (N623; Kanaalweg-Oost en Kanaalweg-West). Aannemer Istimewa Elektro werkt aan de vernieuwing van een aantal elektrische onderdelen van de brug. In het kader daarvan wordt met een aantal brugdraaien per dag getest of de elektrotechnische aanpassingen aan de brug succesvol zijn uitgevoerd. Om veiligheid te garanderen van de testmedewerkers is de verkeerssnelheid teruggebracht van 80 km/h naar 30 km/h. Dit is aangegeven door bebording en ook is een verkeersdrempel geplaatst bij de Amertakbrug. De brug wordt tijdens de werkzaamheden niet geopend voor scheepvaartverkeer.

Het doel van de operatie is het werken aan een meer efficiente bediening en het vlotter begeleiden van schepen door Rijkswaterstaat. Een bepaalde mate van hinder is bij onze werkzaamheden niet te vermijden. Ons streven is te zorgen dat deze minimaal blijft en dat (vaar)weggebruikers tijdig geinformeerd worden.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op Modernisering bediening op afstand of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.