Minister-president Rutte brengt werkbezoek aan Noord-Holland

Nieuwsbericht | 18-09-2015 | 09:14

Minister-president Rutte brengt maandag 21 september 2015 een werkbezoek aan Noord-Holland. Hij spreekt hier met het provinciebestuur en hij bezoekt het groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden in Enkhuizen.

Minister-president Rutte wordt maandagmiddag in Hoorn ontvangen door de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, de heer Remkes. De minister-president wordt bijgepraat over de ontwikkelingen in de regio, onder meer over de stimulering van de economie en de verbetering van de wegenstructuur.

In Enkhuizen bezoekt minister-president Rutte aan het einde van de middag het groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden. Dit innovatieve familiebedrijf ontwikkelt meer dan 1100 groenterassen en heeft inmiddels 42 vestigingen, 3 joint ventures in 24 landen. Het hoofdkantoor van Enza Zaden ligt in het zogenoemde Seed Valley. In dit gebied zijn meer dan 30 bedrijven actief die wereldwijd leidend zijn op het terrein van onder meer plantenveredeling, productie, bewerking en de verkoop van hoogwaardige zaden en plantaardig uitgangsmateriaal.