Het Friese Merenproject zit er op! Feestelijke afsluiting van 15 jaar investeren in watersport

Het Friese Merenproject zit erop! Met een feestelijke afsluiting op zaterdagavond 19 september en een Open Dag op zondag 20 september is het project afgesloten. Het publiek genoot zaterdag van muziek en theater in de Prinsentuin in Leeuwarden. Gedeputeerde Kielstra opende de avond met een dankwoord voor alle organisaties, verenigingen, ondernemers en medewerkers die mee hebben gewerkt aan het project. Kielstra: "Samen hebben we Fryslan mooier gemaakt! Onze dank daarvoor." In de komende jaren bouwt de provincie haar sterke positie op het terrein van toerisme verder uit, waarbij zij zich richt op meer dan alleen watersport.

Feestelijke Afsluiting Prinsentuin, Hoge Noorden

Multi Sanitair Gebouw in Delfstrahuizen geopend

Zondag was er op 7 locaties in Fryslan een Open Dag. In Delfstrahuizen werd speciaal op deze dag het Multi Sanitair Gebouw (MSG) geopend. Dit nieuwe gebouw is gerealiseerd door een samenwerking tussen de provincie, gemeente De Fryske Marren, Plaatselijk Belang De Trije Doarpen en twee plaatselijke sportverenigingen. De bouw van het MSG is onderdeel van een grotere herinrichting, waarmee Delfstrahuizen en Echtenerbrug aantrekkelijker gemaakt is voor watersporters. Wethouder Van der Pal en gedeputeerde Kielstra onthulden de naam `In de Lieuwte'.

Opening MSG gebouw Delfstrahuizen, Aniek

Open Dag

Op alle zeven locaties was veel animo voor de Open Dag. Zo namen tientallen mensen een kijkje in het bedieningsgebouw van Sluis Stavoren, werd er in Earnewald volop gesurvivald en gevaren en kon ook het Flyboarden in Franeker op veel belangstelling rekenen. In Sneek werd het elektrisch varen gepromoot en in Rijs werd gevaren door het bos. In Grou waren er de nautische markt en oude ambachten. Een aantal kinderen leerden vanuit het zeilcentrum deze dag de eerste beginselen van het zeilen.

Rijs, SvanBeek (4)

Het werk gaat door

Hoewel Het Friese Merenproject stopt, zijn nog niet alle projecten afgerond. Zo gaat het werk gaat door in Franeker, Harlingen, Joure en Stavoren. Ook langs de Turfroute gebeurt nog veel om deze vaarroute beter toegankelijk te maken. Daarnaast gaat provincie Fryslan in de komende jaren haar focus op het terrein van toerisme verbreden. Zij richt zich straks bijvoorbeeld ook op de Wadden, het Lauwersmeergebied en de Zuidoosthoek. Door de verschillende vormen van recreatie zoveel mogelijk met elkaar te verbinden, wil ze bezoekers optimaal laten genieten van al het moois dat Fryslan te bieden heeft.