Voorkom komst haat-imam in Schilderswijk

21 september 2015

Het CDA is de Haagse gemeenteraad roept het stadsbestuur op om alles in werking te zetten om de komst van de omstreden haat-imam Fawas Jneid in de Schilderswijk te voorkomen. Uit onderzoek van de Telegraaf blijkt dat een stichting al geruime tijd bezig is met het inzamelen van geld voor een eigen moskee voor de omstreden radicaal salafistische Syrisch-Libanese imam Fawaz. Hun oog is nu gevallen op het pand van de voormalige Augustinusschool aan de Teniersstraat 13 in de Haagse Schilderswijk. Diverse bronnen melden zelfs dat het pand al door Fawaz gekocht is.

CDA-fractievoorzitter Danielle Koster: `'Het lijkt het CDA verre van wenselijk dat de omstreden imam Fawaz, die geregeld extremistische uitspraken doet, bijvoorbeeld over Hirsi Ali, Theo van Gog, homoseksuelen en vrouwen zonder sluier, en bij de Haagse As-Soenah Moskee is weggestuurd omdat hij Sharia-huwelijken sloot, zich vestigt in de Haagse Schilderswijk. In de Haagse Schilderswijk is een voedingsbodem voor radicalisering aanwezig en de wijk kamt al met genoeg problemen.'' Ook vanuit de Schilderswijk zelf klinken protestgeluiden tegen de komst van de haatimam. Het CDA vindt het belangrijk dat deze geluiden gehoord en waar kan gesteund worden. Koster vraagt het stadsbestuur te kijken welke mogelijkheden zij heeft, bijvoorbeeld vanuit de aanpak radicalisering, om de komst te voorkomen.

Ook de CDA-fractie in de Tweede Kamer stelde direct kritische vragen over de mogelijkheid van haatimam Fawaz om zich te vestigen in de Haagse Schilderswijk.