Rijk en regio investeren in versterking bruggen Twentekanaal

Rijk en regio investeren in versterking bruggen Twentekanaal

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 21 september 2015- Laatste update: 21 september 2015 11:40 uur

Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeenten Lochem en Hof van Twente gaan vier belangrijke bruggen over het Twentekanaal versterken. Het gaat om de Ehzerbrug in Lochem en de Dorrebrug, Warmtinkbrug en Markelosebrug in Hof van Twente. Dit is vastgelegd in een bestuursovereenkomst.

De bruggen hebben op dit moment onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken. Het versterken van de bruggen blijkt de meest passende maatregel. Door ze te versterken hoeft er geen lastbeperking te gelden. De gemeente Lochem besluit half oktober of zij samen met het Rijk ook de Lochemsebrug tijdelijk gaat versterken tot er een nieuwe rondweg met nieuwe brug is aangelegd.

Met de versterking van de vijf bruggen over het Twentekanaal is in totaal 2,9 miljoen euro gemoeid. De kosten worden gelijkelijk verdeeld tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de regionale partners.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de regio hebben gezamenlijk onderzoek uitgevoerd naar het belang van deze bruggen voor het vracht- en landbouwverkeer. De bruggen zelf zijn in beheer en in eigendom bij het Rijk. De gemeenten en de provincie Overijssel (Markelosebrug) beheren de wegen op de bruggen.

Rijkswaterstaat voert als beheerder en eigenaar van de bruggen de maatregelen uit. Rijkswaterstaat en de betrokken wegbeheerders voeren overleg over de planning van de maatregelen.