Presentator Richard Rijk neemt afscheid van ochtendshow Radio 8FM

PERSBERICHT 21-09-2015

Presentator Richard Rijk neemt afscheid van ochtendshow Radio 8FM

Presentator Richard Rijk, al 19 jaar vast onderdeel van het team van de ochtendshow Rijk & Van Brabant, gaat stoppen met presenteren op Radio 8FM. Vrijdagochtend 25 september is Rijk voor het laatst te horen in de ochtendshow.

Rijk (51 jaar) heeft besloten dat het, na meer dan 30 jaar in de studio, mooi is geweest; hij gaat zich gaan richten op andere dingen dan radio maken. ‘Ik weet zeker dat ik het op momenten ga missen, maar ik weet ook zeker dat dit de juiste beslissing is. Het werd voor mij steeds moeilijker om mijn werkzaamheden achter de microfoon te combineren met mijn andere taken, daarom is dit het moment om te kiezen voor andere passies’.

Laatste uitzending

Vrijdag 25 september tussen 06:00 en 10:00uur is Rijk voor het laatst te horen op Radio 8FM. Dat wordt echter allerminst een trieste bedoeling; ‘Ik ga er vrijdag een feestje van maken en niet lopen mijmeren. We draaien vrijdag de hele dag Crazy Classics; lekker foute nummers die iedereen heimelijk meezingt. Springend in de studio; dat is voor mij de ideale laatste dag.’

Een nieuw begin

Met het vertrek van Richard Rijk gaat de ochtendshow van Radio 8FM een nieuwe periode in. Rijk maakt zich echter geen moment zorgen over het reilen en zeilen van de ochtendshow of Radio 8FM in zijn totaliteit: Radio 8FM wordt, voor en achter de schermen, gedragen door een heel team met een enorme drive en liefde voor het vak. Ook geeft mijn vertrek weer meer ruimte aan andere teamleden om hun groei door te zetten en zich nog nadrukkelijker te profileren.’

Radio 8FM betreurt zijn vertek maar respecteert Rijks keuze en spreekt haar dank uit voor zijn inzet en passie; deze hebben er zonder enige twijfel mede voor gezorgd heeft dat Radio 8FM een begrip is in Brabant.