Geen vliegtuigvrije zone boven bruiloft Israelisch topmodel Bar Rafaeli

in Israel / door Mike Durand / op 21/09/2015 om 14:25 /

Bijna was het vliegverkeer boven Israel komende donderdag ontregeld om te voldoen aan de wensen van het Israelische topmodel Bar Rafaeli. Zij wilde een vliegvrije zone boven haar bruiloft. Vliegmaatschappijen stemden in eerste instantie in met de eis van het model en beloofden dat zij komende donderdag tussen 17.00 en 02.00 uur niet over haar trouwlocatie heen zouden vliegen.

Na heftige kritiek in Israel heeft de regering besloten dat de eis van Rafaeli niet zal worden ingewilligd en de vliegmaatschappijen gewoon via de normale routes zullen vliegen.

Rafaeli stapt donderdag in het huwelijksbootje met de Israelische zakenman Adi Ezra in het Carmel-bos in het noorden van Israel. Tijdens de huwelijksvoltrekking wilden de twee vijf drones en een luchtballon inzetten om verslag te doen van hun huwelijk, en uit oogpunt van `veiligheid'. Twee helikopters zouden, volgens de Israelische krant Ha'aretz, worden ingezet om het koppel naar de trouwlocatie te brengen.

Om dit allemaal mogelijk te maken had het stel gevraagd om een vliegverbod. De Israelische minister van Transport Katz bekeek het verzoek, en mede door de ophef die hierover in Israel was ontstaan kwam hij tot de beslissing dat het vliegtuigvrije feest niet doorgaat. Het luchtruim is volgens Katz publiek domein en de minister wenst niet mee te werken aan deze voorkeursbehandeling.

Dit is niet de eerste keer zijn dat het dertigjarige model Refaeli een `speciale' behandeling wenst. In haar jonge jaren wist zij haar dienstplicht te omzeilen, wat in Israel heftige reacties opriep onder de bevolking.