Bedrijvenpark Rengers ontvangt opnieuw Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijvenpark Rengers ontvangt opnieuw Keurmerk Veilig Ondernemen

PERSBERICHT

Slochteren, maandag 21 september 2015

In de afgelopen maanden zijn diverse betrokken partijen* van Bedrijvenpark Rengers druk bezig geweest met het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen-Bedrijventerreinen. En met succes! Het Keurmerk Veilig Ondernemen is definitief een feit.

Het bijzondere aan het keurmerk is dat het bedrijfsleven, de overheid, brandweer en politie hierin nauw samenwerken. Met het KVO project hopen de partners het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van het bedrijventerrein verder te verbeteren en criminaliteit, overlast en onveiligheidsgevoelens terug te brengen. Daarnaast kunnen de ondernemers rekenen op de inzet van de gemeente, politie en brandweer. Voor de gemeente Slochteren geldt dat zij hierdoor invulling kan geven aan het lokale veiligheidsbeleid en dat het Bedrijvenpark Rengers aantrekkelijker wordt voor nieuwe bedrijven.

Iedere drie jaar wordt er opnieuw een certificering uitgevoerd. Daarna wordt een plan van aanpak opgesteld om het keurmerk te waarborgen. Na drie jaar neemt een onafhankelijk adviseur een enquete af onder alle ondernemers die op het park gevestigd zijn. Ook wordt er een nieuw plan van aanpak voor de komende drie jaar opgesteld door een werkgroep. Dit jaar waren de uitkomsten van de enquete uitmuntend. Op de tevredenheid van het beheer is een score behaald van zelfs 100%. Verder blijkt ook uit de enquete dat 95% van de ondernemers zich veilig voelt op het terrein en dat er geen geslaagde inbraken zijn geweest.

* De betrokken partijen zijn de gemeenschappelijke regeling Bedrijvenpark Rengers (een samenwerkingsverband van de gemeenten Groningen, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren), de gemeente Slochteren, de politie, de brandweer en het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding namens de overheid en Parkmanagementvereniging SHS en MKB Noord namens het bedrijfsleven.