HOOP-tour strijkt neer in Leidsche Rijn

HOOP-tour strijkt neer in Leidsche Rijn

21-9-2015

In 2014-2015 trok de HOOP-tour door Nederland: negen parochies kregen daarmee een stimulans om meer evangeliserend te worden. Zaterdag 19 september streek de HOOP-tour voor de negende etappe neer in Leidsche Rijn, in de parochie Licht van Christus. In winkelcentrum Vleuterweide was `s ochtends een vormingsprogramma voor de deelnemers, met als spreker onder anderen pater Ignatius Maria van de broeders van Sint Jan.

Beschrijving

`s Middags volgde een evangelisatieactie op de cultuurcampus van het winkelcentrum, met onder meer een tijdelijke kapel voor het opsteken van een kaarsje, gelegenheid voor aanbidding van het Allerheiligste in kerkelijk centrum Het Baken, een katholieke bazaar (informatiemarkt), zang van een delegatie van het parochiele kinderkoor, begeleid door het `glazen carillon' dat op de cultuurcampus staat, en optredens van zanger Mario Raadwijk. Verder was pastoor Los aanwezig met zijn `mobiele biechtstoel' en ook was er een kleine stal neergezet met daarin drie kalfjes van slechts enkele weken oud.

De HOOP-tour is een initiatief van het Platform voor r.k. Evangelisatie. Met hulp van het Platform doen zowel stadsparochies als parochies in dorpskernen en vinexwijken ervaring op met een parochiemissie: een zaterdag per parochie als impulsdag met diverse activiteiten waarin die parochie naar buiten treedt.