Logboek Aftellen naar P-Day - nog 7 dagen | Nederlandse Politiebond.nl


di, 08-09-2015 - 15:59

De politiebonden roepen de communicatiemedewerkers van de Nationale Politie op zich vanaf zaterdag 12 september aan te sluiten bij de CAO-actie Geen spoed, geen politie. Dit houdt in dat bij wijze van CAO-protest alleen nog de hoogst noodzakelijke persberichten worden verzonden: Geen spoed,
geen pers.

[IMG]



Elke week zal de actie met een dag worden uitgebreid, eerst met de zondag, daarna de maandag enzovoort. Los van deze geleidelijke opbouw zal de actie ook plaatsvinden op 15 en 16 september, respectievelijk Prinsjesdag en de eerste dag van de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer.

Alleen urgente berichten

Het is de bedoeling dat de individuele communicatiemedewerkers aan de hand van hun professionele kennis en ervaring bepalen of een persbericht noodzakelijk is of niet. Slechts in gevallen van kapitale delicten, dringende vermissingen, dringende getuigenoproepen of andere grote (grip)
incidenten wordt de media geinformeerd of te woord gestaan. In alle andere gevallen onthoudt men zich van berichtgeving.

Boosheid op de werkvloer

De mediadesks zullen op zelfgekozen momenten CAO-tweets verzenden om zo te laten zien dat `de werkvloer' boos is en niet accepteert dat de vraag om een fatsoenlijke nieuwe CAO niet serieus worden genomen. Ook zal door een persbericht aandacht worden gevraagd bij de burger, politiek en media.
Het betreft een publieksvriendelijke actie die enkel bij landelijke en plaatselijke media tot `overlast' zal leiden.