Inspraak voorontwerp "Bestemmingsplan De Rietkraag"


nheij

Het voorontwerp "Bestemmingsplan De Rietkraag" ligt in het kader van de inspraakprocedure ter inzage, vanaf vrijdag 18 september 2015 t/m donderdag 1 oktober 2015.

Voor het braakliggende stuk grond tussen woonwijk De Kuil en de Vuurlijn / Ringdijk, naast het sportcomplex van KDO heeft Vorm Ontwikkeling b.v. een woningbouwplan ontwikkeld met twee-onder-een-kap woningen, eengezinswoningen en beneden-bovenwoningen. Daarnaast is in dit plan ruimte
gereserveerd voor acht starterswoningen die Vereniging Cube Starterswoning hier door en voor jongeren wil gaan bouwen.

Hiervoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Het voorontwerp hiervan is gereed. Op 15 september jl. is hierover een informatieavond gehouden.

Het voorontwerp "Bestemmingsplan De Rietkraag" ligt in het kader van de inspraakprocedure ter inzage, vanaf vrijdag 18 september 2015 t/m donderdag 1 oktober 2015 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, alsmede
tijdens de openingstijden in dorpshuis De Quakel te De Kwakel. Het voorontwerp bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.uithoorn.nl.

Binnen deze termijn kan een ieder een inspraakreactie zenden aan het college van burgemeester en wethouders (Postbus 8, 1420 AA Uithoorn). Op de inspraakreacties zal vervolgens een standpunt worden ingenomen.

Na verwerking van de inspraakreacties zal het ontwerpbestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening zes weken ter inzage worden gelegd. Iedereen kan dan een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. De raad zal vervolgens een beslissing nemen over de
vaststelling van het bestemmingsplan.
Door middel van publicaties in De Nieuwe Meerbode, de Staatscourant en op de website zal bekend worden gemaakt wanneer zienswijzen kunnen worden ingediend.