Gemeente Tubbergen heeft voornemen structuurvisie op te stellen


22/09

Gemeente Tubbergen heeft voornemen structuurvisie op te stellen

De gemeente Tubbergen heeft het voornemen om een structuurvisie op te stellen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen gaf op 15 september 2015 de ontwerpstructuurvisie Gemeente Tubbergen vrij voor inspraak.

De ontwerpstructuurvisie is een belangrijk instrument om breed gedragen doelstellingen en ambities dichterbij te brengen. Dit kunnen we als gemeente niet alleen, we zijn grotendeels afhankelijk van investeringen van particulieren, organisaties, bedrijven en andere (semi) overheidsinstanties.
Initiatieven van derden vormen de drager voor vitaliteit en leefbaarheid. Daarom willen we meer ruimte bieden voor ontwikkelingen. Deze structuurvisie vormt hiervoor zowel een uitnodiging als ook het kader. Niet `alles' is immers zomaar overal mogelijk! Bij het opstellen van de structuurvisie
gaan we met name uit van het bestaand beleid. Er is geen sprake van nieuwe beleidskeuzen in de structuurvisie. Dit bestaande beleid is actueel en voorziet in ruime mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen; de structuurvisie geeft de aandachts- en uitgangspunten die voor die ontwikkelingen van
belang zijn.

Ter inzage
De ontwerpstructuurvisie ligt van 23 september 2015 tot en met 3 november 2015 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Tubbergen, Raadhuisplein 1 in Tubbergen. De ontwerpstructuurvisie kunt u ook hier inzien.

Zienswijze indienen tegen het voornemen
Iedereen mag een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen tegen het voornemen van de gemeente om een structuurvisie op te stellen en tegen de ontwerpstructuurvisie. Dat is bepaald in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Zienswijze indienen tegen de ontwerpstructuurvisie
In de periode dat de ontwerpstructuurvisie ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Tubbergen, Postbus 30, 7651 AA Tubbergen. Uw schriftelijke zienswijze moet u voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u
aan op welk onderdeel van de visie uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze. Wilt u een mondelinge zienswijze indienen? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via het telefoonnummer( 0546) 62 80 00.

Inloopsessie
Op dinsdag 20 oktober 2015 wordt er een inloopsessie gehouden van 17.00 tot 20.00 uur in de hal van het gemeentehuis. Hier kunt u vragen stellen en er kunnen een op een gesprekken plaatsvinden.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------