Duo opgepakt voor vals geld op braderie


Duo opgepakt voor vals geld op braderie

Laatste update:
22-09-2015 | 10:09

Oldebroek - De politie heeft twee mensen aangehouden omdat ze vals geld uitgegeven zouden hebben op een markt in Oldebroek. De zaak kwam woensdag 16 september aan het rollen toen de politie werd gebeld.

Iemand op de markt wist te vertellen dat er bij meerdere kramen vals geld was uitgegeven. Het ging telkens om biljetten van 50 euro. Toen agenten even later op de markt kwamen, konden omstanders een van de verdachten aanwijzen. Daarna kon een tweede verdachte achterhaald worden. Het gaat om
een 19-jarige vrouw uit Stroe en een 18-jarige man uit Amersfoort.

Onderzoek

De twee werden aangehouden en de politie is een onderzoek naar hen gestart. Enkele marktkooplieden hebben aangifte gedaan tegen het duo, maar de politie heeft de indruk dat er meer mensen vals geld in handen hebben gekregen en daar nog geen aangifte van hebben gedaan. De politie roept op om
alsnog aangifte te doen als u op woensdag 16 september in Oldebroek vals geld in handen hebt gekregen. U kunt de politie daarvoor bellen via 0900-8844.

DNB

De verdachten zijn inmiddels heengezonden. De politie zal het onderzoek naar hen afronden. Wilt u weten hoe u vals geld herkent en wat u moet doen als u het in handen krijgt? Kijk dan op de website van De Nederlandsche Bank.

(2015453924)