Vraag aan Wijzer


In deze rubriek behandelen wij een veelkomende vraag aan Wijzer, de Uitvoeringsdienst Sociaal Domein voor de gemeenten Naarden, Muiden en Bussum. Wijzer geeft u advies en informatie over zorg en ondersteuning bij werk, inkomen, schulden, jeugd of over zelfstandig wonen en functioneren (Wmo).
De vraag van deze week: "Ik heb nog steeds geen factuur ontvangen voor de eigen bijdrage, kan dat kloppen?"

Als u gebruik maakt van zorg en ondersteuning vanuit de Wmo, betaalt u hiervoor een eigen bijdrage. Het CAK berekent en int die eigen bijdrage. Normaal betaalt u de eigen bijdrage voor een periode van vier weken. Op dit moment zijn er echter problemen met het versturen van de facturen.
Hierdoor kan het zijn dat u de factuur nog niet hebt ontvangen.

Het CAK verstuurt de facturen binnenkort. Op die factuur kunnen de eigen bijdragen van meerdere perioden staan. Houd er rekening mee dat de factuur eenmalig hoger is. Als u dit hogere bedrag niet in een keer kunt betalen, kunt u een betalingsregeling treffen met het CAK. Neem daarvoor contact
op met het CAK op telefoonnummer 0800 - 1925.

Voor meer informatie over de eigen bijdrage en voor het maken van een berekening gaat u naar www.hetcak.nl.

Wijzer is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur op (035) 692 85 30. U kunt ook een afspraak maken via www.wijzerwijzer.nl of een e-mail sturen aan info@wijzerwijzer.nl.