Gevarieerde vergaderavond op 28 september


Het wordt op maandag 28 september 2015 een gevarieerde avond voor de gemeenteraadsleden van Naarden, Muiden en Bussum. Eerst vindt een Fusieraad plaats, gevolgd door een vergadering over het Sociaal Domein en daarna vergaderen de drie raden ook nog afzonderlijk.

De agenda van de Fusieraad en de agenda van de drie gemeenteraden staan in het teken van de harmonisatie van een aantal verordeningen. De drie gemeenten kennen nu hun eigen verordeningen voor bijvoorbeeld `bouwen', `brandveiligheid', `erfgoed', `afvalstoffenheffing', `hondenbelasting' en
`rioolheffing'.

Met het oog op de fusie moet worden toegewerkt naar een verordening per onderwerp, geldend voor alle inwoners, organisaties en ondernemingen. Voor sommige verordeningen hoeft die harmonisering overigens niet al in het eerste jaar van de nieuwe gemeente van kracht te zijn. Ook dat is nog
onderwerp van gesprek.

De Fusieraad kan geen besluiten nemen over de inhoud van de nieuwe verordeningen. Dat is aan de drie gemeenteraden afzonderlijk. Vandaar dat na de Fusieraad nog op dezelfde avond drie gemeenteraadsvergaderingen plaatsvinden.

Plaats, tijd en agenda

Alle vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis van Bussum, Brinklaan 35. De tijdsplanning is: 20.00 uur Fusieraad; 21.15 uur vergadering Sociaal Domein; omstreeks 22.00 uur vergaderingen van de drie gemeenteraden.

Bekijk de volledige agenda's en vergaderstukken (klik op de vergaderingen van 28 september).