Raadsledencongres in woord en beeld


DEN BOSCH - Een gesprekssessie met staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, diverse keynote speeches van onder meer Raadslid.Nu voorzitter Mark den Boer, tientallen workshops en nog veel meer was er te beleven op het raadsledencongres in Den Bosch.

Ruim 500 raadsleden uit het hele land kwamen op zaterdag 5 september bijeen in Den Bosch voor het transformatiecongres over het sociaal domein dat door Raadslid.Nu in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Vereniging van Griffiers en het ministerie van Binnenlandse Zaken
werd georganiseerd.

Het magazine met verslagen van alle onderdelen van het congres is hier te lezen. Daarnaast is het raadsledencongres ook in beeld terug te zien op de website van Raadslid.Nu via deze link.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 22 september 2015.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Raadslid.Nu houdt op 24 september een bijeenkomst in Almelo over integriteit & belangenverstrengeling en de andere rol van de raad. Op 1 oktober vindt een bijeenkomst over dezelfde thema's plaats in Venlo. Aanmelden kan door mail aan: info@raadslid.nu

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!

Voor meer informatie over Raadslid.Nu: www.raadslid.nu