Nieuwe initiatieven feestelijk geopend(22-09-2015)


RSS

De gemeente Maasgouw stimuleert initiatieven die vanuit haar inwoners ontstaan op het gebied van burgerparticipatie.

Kernenregisseur Wendy Rietra ondersteunt deze initiatiefnemers door bijvoorbeeld verschillende partijen samen te brengen. Mede dankzij Wendy is vorige week het officiele startsein gegeven voor twee nieuwe initiatieven in onze gemeente.

Vrije inloop

Op donderdag 17 september is de Vrije inloop in Ohe en Laak officieel geopend. De inloop heeft als doel om senioren en andere belangstellenden een ontmoetingsplek te bieden. Elke eerste en derde donderdag in de maand kan iedereen in het Lakerhoes terecht tussen 14.00 en 16.30 uur. Samen met
bezoekers wordt gekeken welke activiteiten zij graag willen doen tijdens de Vrije inloop. Denk hierbij aan creatieve workshops en hoe om te gaan met tablet en mobiele telefoon.

Seniorenhofje

In de Bongerd in Beegden is op vrijdag 18 september het seniorenhofje heropend. Dit hofje is vernieuwd door een samenwerking tussen bewoners van de Bongerd en bijdrages van Wonen Zuid en de Rabobank. De gemeente Maasgouw heeft gezorgd voor het groen en de bestrating. De voormalige jeu de
boulesbaan is hiermee omgevormd tot gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud. Kinderen van basisschool St. Martinus hebben speciaal voor het hofje borden gemaakt met als thema jong-oud-ontmoeten-samen zijn.

In de Bongerd (zie foto) zijn tijdens de feestelijke opening de borden onthuld die de basisschoolleerlingen gemaakt hebben. Vanuit onze gemeente waren wethouder Math Wilms en kernenregisseur Wendy Rietra hierbij aanwezig.

Met deze twee nieuwe initiatieven hebben vrijwilligers en andere partijen in Maasgouw weer laten zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn.