Reconstructie kruising Hollandhaven gereed


Reconstructie kruising Hollandhaven gereed

Pagina opties

*
Druk op de print knop van uw browser om af te drukken.
* Deze pagina doorsturen
* Facebook
* Twitter

maandag, 21 september 2015

De kruising Hollandhaven-Ambachtsweg-Weg van de Binnenvaart heeft een ingrijpende reconstructie ondergaan. De werkzaamheden zijn eind augustus afgerond. De belangrijkste veranderingen zijn:

* Hollandhaven: links afslaand verkeer richting A27 heeft een extra rijstrook gekregen.
* Voor het verkeer richting Graaf Florisweg is er nu een aparte rechtsaf strook zodat wachtend verkeer voor een geopende Wiersebrug het andere verkeer op de Hollandhaven niet meer frustreert.
* Weg van de Binnenvaart: De rechtsaf strook richting Hollandhaven is met 120 meter verlengd tot ca. 250 meter zodat de wachtrij met rechts afslaand verkeer niet meer de rechtdoor en linksafrichting blokkeert. De zuidelijke rijbaan is over een lengte van circa 70 meter verbreed als
voortzetting van beide rijstroken voor links afslaand verkeer op de Hollandhaven.
* Nijverheidsweg: Het wegprofiel is anders ingedeeld zodat wachtende auto's voor de verschillende richtingen zich efficienter kunnen opstellen.
* Ambachtsweg: De fietsoversteek over de Ambachtsweg is omgevormd tot een twee-richtingen oversteek.

Toekomstbestendig

Door de nieuwe vormgeving van het kruispunt en de plaatsing van een moderne verkeersregelinstallatie kan het verkeer op het kruispunt Hollandhaven-Ambachtsweg-Weg van de Binnenvaart veel beter doorstromen. De files in de spitsuren behoren tot het verleden. Ook is het kruispunt berekend op de
verwachte verkeersgroei in de komende jaren. Een goede bereikbaarheid van Plettenburg/De Wiers en bedrijvenpark Het Klooster is hiermee de komende decennia gewaarborgd.