Gezamenlijke communicatie en marketing in Waterdriehoek maakt erfgoe..


De site watericonen.nl werd op 18 september 2015 gelanceerd. De site, waaraan de provincie Zuid-Holland een bijdrage leverde, biedt verhalen en beeldmateriaal over de achtergrond en geschiedenis van 3 iconen in de Waterdriehoek: Biesbosch, Kinderdijk en Dordrecht.

De site is in eerste instantie bedoeld als bron waaruit ondernemers, gemeentes en andere organisaties kunnen putten voor hun eigen communicatie en marketing. Door gezamenlijk het verhaal van de Waterdriehoek te vertellen wordt het erfgoed in de Waterdriehoek beter beleefbaar.

Erfgoed

Het project Waterdriehoek richt zich op de versterking van het toeristische product van Kinderdijk, Biesbosch en Dordrecht en op versterking van de samenhang tussen de watericonen onderling en hun omgeving. Erfgoed speelt daarbij een belangrijke rol. Initiatiefnemers en coalitiepartners in dit
project zijn de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Dordrecht, Molenwaard en Alblasserdam, de regio Drechtsteden, de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, Parkschap de Biesbosch, Waterbus, VVV Zuid-Holland-Zuid en Dordrecht Marketing.

De website watericonen.nl is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Zuid-Holland, de regio Drechtsteden, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Dordrecht Marketing.

Stapelrecht?

Benieuwd naar het door Graaf Jan I ingevoerde stapelrecht in Dordrecht, waardoor Dordrecht jarenlang een groot handelsvoordeel had of naar de invloed die de overstroming van de Groote of Hollandsche Waard heeft gehad op de vorming van de Biesbosch? Kijk dan eens op de site
http://www.watericonen.nl/.