Duurzame openbare verlichting voor Uden - Nieuws - Gemeente Uden


Geplaatst op dinsdag 22 september 2015

Tussen 5 en 22 oktober 2015 gaat de gemeente afgeschreven verlichtingsarmaturen van lantaarnpalen vervangen door led-verlichting. De verouderde armaturen met bijbehorende lampen verbruiken veel energie, hebben een korte levensduur en zijn aan vervanging toe. De gemeente grijpt deze kans aan om
over te stappen op energiezuinige led-verlichting met een lange levensduur. Nog voor het einde van dit jaar worden 400 armaturen vervangen.

De gemeente heeft samen met adviesbureau Nobra een plan ontwikkeld om circa 400 van de nog resterende HPLN-lampen te vervangen door led-verlichting. Via een openbare Europese aanbesteding is het bedrijf Ziut uit de bus gekomen om het project uit te voeren.

Nieuwe armaturen

Er is gekozen voor drie soorten armaturen die passen bij de omgeving en de lichtmasten. Op 6 meter hoge masten komt het armatuur `Nicole' van Innolumis. Op de historische route wordt gebruik gemaakt van het Albany-armatuur van Schreder en voor de paaltoplichtmast wordt het Luz-armatuur van
Lightronics toegepast. Bij de keuze voor deze armaturen gaven garanties over het opgegeven energieverbruik, de vormgeving en de betrouwbaarheid van de leverancier de doorslag.

U zult geen hinder van de werkzaamheden ondervinden. De planning van de werkzaamheden vindt u op onze website.