Militaire oefening in september en oktober 2015


>Militaire oefening in september en oktober 2015
22 september 2015
Van 28 september tot en met 2 oktober 2015 zijn twee militaire oefeningen gepland, die zich afspelen in delen van de provincies Gelderland en Overijssel.

Het gaat om de oefeningen van

1. De Eenheid 43 Brigade Verkenningseskadron met 50 deelnemers en maximaal 19 wielvoertuigen (geen rupsvoertuigen) in de periode van 28 september t/m 2 oktober 2015.
2. Het 103 Joint Verkennings Eskadron, Joint Intelligence, Surveiilance, Target Acquisition @ Reconaissance Commando met 24 deelnemers, 8 pantserwielvoertuig en 1 terreinvoertuig in de periode van 28 september t/m 30 september 2015.

Doel/omschrijving van de oefening

De eenheden houden in de genoemde periode oefeningen, waarbij tijdens de eerstgenoemde oefening de groepen verkenners worden getraind. Bij de tweede oefening worden de basis militaire vaardigheden, zoals verplaatsingen met voertuigen, te voet en observaties getraind. Dit gebeurt zowel overdag
als 's nachts. Militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied, er wordt echter geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

Het gebied waarin de oefeningen plaatsvinden is voor de eerst genoemde oefening: Kampen, Genemuiden, Dedemsvaart, Almelo, Goor, Zutphen, Barneveld, en Harderwijk. Voor de tweede oefening is dit het gebied tussen: Kampen, Zwolle en Harderwijk.

In principe wordt alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen en anders wordt vooraf toestemming gevraagd aan de grondeigenaar of beheerder.

Schaderegeling

Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: eenheid, voertuig kenteken, datum en tijd, plaats, soort schade etc., melden aan:

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims

Postbus 90004

3509 AA Utrecht

Telefoon 030 - 2180420

Jdvclaims@mindef.nl

Tags:
nieuws
Delen

* Facebook logo
* Google+ logo
* LinkedIn logo
* Twitter logo