Dag van Duurzaam Bewegen in de Binnenstad van Maassluis


afbeelding Dag van Duurzaam Bewegen

Op zondagmiddag 27 september is er weer volop bedrijvigheid en gezelligheid in de Binnenstad van Maassluis. Bewegen staat daarbij centraal met o.a. de traditionele Havenloop. Wethouder Evers zal de dag officieel openen om 13.10 uur en het startschot geven voor de kindersurvival.

Kindersurvival

Voor het eerst wordt onder leiding van de Stichting Outdoor Promotion in en rond de Noord-en Zuidvliet een kindersurvival gehouden. De start vindt plaats op de markt. Deelname is gratis. Wel aanmelden bij St. Outdoor Promotion.

Havenloop

Deze traditionele loop met 3 rondjes rond de Haven en start en finish op de markt. Om 14.45 uur eerst de jeugdloop over 1 km en om 15.00 uur het startschot voor de senioren. Inschrijving is niet nodig en deelname is gratis.

ATB clinic

Fa van Kortenhof organiseert een ATB clinic naar de Broekpolder. Dit gaat op inschrijving, incl gebruik mountainbike en helm 15 euro. Aanmelden bij de fa Van Kortenhof. Deze firma staat ook met presentatie van de nieuwste E bikes op de markt.

Mahorokan

Op de afgedekte fontein op de markt geeft Mahorokan een aantal demonstraties gedurende de middag

Informatiekramen

De Midden Delflandvereniging, de Federatie Broekpolder, Mahorokan en zwembad Dolfijn staan op de brug bij de markt om informatie over hun activiteiten te geven.

Muzikale omlijsting

Vanaf 13.00 uur is er door de Waker georganiseerde livemuziek bij de fontein op de markt. En natuurlijk ontbreekt het spetterende muzikale slot niet achter en bij de Proeverij van het Drankenkabinet. Vanaf 16.00 uur treden daar diverse artiesten op.

De milieumarkt op het parkeerterrein achter de Nieuwstraat komt dit jaar te vervallen. De milieuactiviteiten krijgen nu aandacht op de landelijke dag van de duurzaamheid op vrijdag 10 oktober. Daarom is de naam van deze zondag aangepast naar Dag van Duurzaam Bewegen.

Programma:

13.00 uur Muziek bij de Waker

13.00 uur Demonstratie Elektrische fietsen Van Kortenhof

13.00 uur Kramen met info door Midden Delflandvereniging, Federatie Broekpolder, Mahorokan en Dolfijn op de Boelhouwersbrug.

13.10 uur Start kindersurvival in en bij de Noordvliet, Veerstraat en Zuidvliet vanaf de markt, inclusief opening van de dag door wethouder Evers.

13.30 uur Start ATB clinic bij partytent van de Fa van Kortenhof

14.00 uur Demonstratie Mahorokan

14.45 uur Start jeugdloop op de markt

15.00 uur Start Havenloop op de markt

15.30 uur Demonstratie Mahorokan

16.00 uur Muziekoptredens bij het Drankenkabinet.

De dag valt samen met de koopzondag in de Binnenstad.