Gerichte actie leidt tot 4 aanhoudingen


Gerichte actie leidt tot 4 aanhoudingen

Laatste update:
22-09-2015 | 16:40

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg/Rijen - Vanmorgen werd er een gerichte rechercheactie op woninginbrekers/autodieven gehouden. Hierbij werden vier mannen aangehouden in de leeftijd van 20 -25 jaar.

Tijdens de politieactie werden vier mannen (20, 22, 22 & 25) afkomstig uit Tilburg en Rijen aangehouden voor meerdere woning-, bedrijfsinbraken en ramkraken van het afgelopen half jaar in Tilburg en omstreken.

Meerdere strafbare feiten

Bij drie van de verdachten werden de woningen doorzocht en verschillende goederen inbeslaggenomen. Hieruit volgen mogelijk meerder strafbare feiten. Zo werd er een scooter aangetroffen die van diefstal afkomstig bleek te zijn.

Het onderzoek was in eerste instantie gericht op woninginbraken, maar gedurende het onderzoek bleek dat verdachten ook in aanmerking kwamen voor bedrijfsinbraken en ramkraken

Beveiligen is zaken op een rij zetten

U kunt zelf een heleboel doen om u tegen inbraak te beveiligen. Ook al verschillen de omstandigheden, inbraakpreventie is overal mogelijk. Want als het voor een inbreker te veel tijd en moeite kost om binnen te komen, zoekt hij een ander doelwit. Een inbreker kiest nu eenmaal graag de weg van
de minste weerstand. U kunt zelf preventiemaatregelen treffen waarmee u tot 90% minder kans heeft op een woninginbraak. Kijk op www.politie.nl / www.politiekeurmerk.nl/ www.CCV.nl voor tips.