Activiteiten tijdens de Week van de Opvoeding


Geplaatst: 22-9-2015

Van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober is de Week van de Opvoeding. Het motto is: `Geef me de Vijf!'. Gemeente Moerdijk en het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) willen graag aandacht besteden aan de Week van de Opvoeding.

Bijgaand een overzicht van alle activiteiten rondom deze week:

Burgemeester voor een week

Tijdens de Week van de Opvoeding wordt de gemeente niet alleen bestuurd door burgemeester Klijs. Burgemeester Klijs krijgt er een jeugdige collega bij! De kinderburgemeester woont een aantal activiteiten bij van burgemeester Klijs en wethouder Fakkers en is ook bij de raadsvergadering op
donderdagavond 8 oktober aanwezig. Zo gaat de kinderburgemeester mee met wethouder Fakkers naar de opening van de Kinderboekenweek op de Mariaschool in Langeweg op woensdag 7 oktober om 08.30 uur.

Opvoedmarkt

Op woensdag 7 oktober wordt er van 12.00 uur - 15.30 uur een opvoedmarkt georganiseerd voor ouders van kinderen van 0-12 jaar. De opvoedmarkt vindt plaats op basisschool de Neerhof aan de Bloedkoraal 1 in Zevenbergen. Er worden vier workshops gegeven. De onderwerpen van de workshops zijn:
positief opvoeden, babygebaren, wel ex-partner/geen ex-ouder en verschillen in de ontwikkeling van jongens en meisjes. Er zijn gezellige kraampjes, gratis kinderopvang van Kindercentra de Roef en activiteiten voor kinderen, zoals een springkussen en karateles verzorgd door Karate Moerdijk.

Puberbrein

Op donderdagavond 15 oktober van 20.00 uur - 22.00 uur is er voor ouders van pubers een informatieavond met als onderwerp: het Puberbrein. Tijdens deze informatieavond wordt er met elkaar nagedacht over hoe pubers omgaan met onder andere drank, drugs, seks en social media. De locatie van deze
informatieavond wordt later bekend gemaakt.

Bij elke activiteit is er voor ouders de mogelijkheid om vragen te stellen aan de jeugdprofessionals van het CJG of om een anonieme vraag te stellen.