Start actie Stoppen met roken


Donderdag 24 september start de campagne Stoptober. De provinciale aftrap van deze stoppen met roken-campagne vindt plaats in stadion de Koel in Venlo in het bijzijn van oud-voetballer Maurice Graef.

28 dagen niet-roken

Met deze actie roepen we rokers op om vanaf 1 oktober 28 dagen niet te roken. Na 28 dagen niet-roken hebben ze nog eens 5x meer kans blijvend te stoppen met roken. Maurice Graef is ambassadeur van Stoptober in Limburg en vertelt: "Als profvoetballer heb ik mogen ervaren hoe fijn het is om
lekker in je vel te zitten. Gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag maakten mij KERNgezond! Roken is dodelijk, ik wil leven. Jij ook?"

Meld je nu aan

Limburgers die overwegen te stoppen met roken, kunnen zich aanmelden op de website www.stoptober.nl en de gratis Stoptober-app downloaden. Niet alleen via de app worden deelnemers dit jaar ondersteund en aangemoedigd, ook via social media, door mensen uit de eigen omgeving, mede-stoppers en
andere bekende en onbekende Nederlanders. Nieuw in 2015 is dat deelnemers ook via e-mail tips en ondersteuning kunnen ontvangen. Aan de eerste editie van Stoptober vorig jaar deden ruim 38.000 mensen mee.

Initiatiefnemers

Stoptober is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds ( voorheen Astma Fonds) Alliantie Nederland Rookvrij, Hartstichting, GGD GHOR Nederland en Trimbos-Instituut.

Stoptober