Welke Invulling krijgt terrein Duivendaal?


Op donderdag 8 oktober a.s. om 19.30 uur vindt een bijeenkomst plaats over de toekomst van Duivendaal (locatie: bovenzaal Duivendaal 8). Tijdens de avond presenteert de gemeente (in samenwerking met Wageningen UR) schetsen van mogelijke invullingen van het terrein.



Er is veel belangstelling van diverse partijen om zich op de locatie te vestigen of te ontwikkelen. Zelfs meer ideeen dan dat er plek is. Wethouder Han ter Maat: "De gemeente wil tijdens de bijeenkomst graag van de inwoners horen wat zij van de ideeen vinden en welke invulling van Duivendaal
hen het meeste aanspreekt. Duivendaal is een belangrijke en mooie locatie. De plannen voor Duivendaal kunnen een hele grote uitstraling hebben voor onze binnenstad. Dat maakt het belang nog groter".



Achtergrond

Wageningen UR is de afgelopen maanden begonnen met het voorbereiden van de ontwikkeling van de locatie Duivendaal. Wageningen UR en de gemeente werken gezamenlijk aan het opstellen van haalbare plannen voor deze locatie.
Duivendaal is een bijzondere ontwikkellocatie in de binnenstad, die meer dan een eeuw gebruikt is voor onderwijs en onderzoek door Wageningen UR.

Inmiddels is Wageningen UR verhuisd naar de Campus en krijgt Duivendaal een nieuwe invulling.



duivendaal schetscollage



Ruimtelijke visie
De gemeente heeft stedenbouwkundige Marlies Rohmer aangetrokken om de ruimtelijke visie van Duivendaal te ontwikkelen. Zij heeft de eerste stappen op het terrein al gezet.



Aan de slag met de Binnenstad

De afgelopen maanden is door `de stad' een toekomstvisie voor de binnenstad opgesteld. Er zijn daarbij ook diverse ideeen voor Duivendaal aangeleverd, omdat dit een van de entrees van de stad is. Deze ideeen worden, zoveel als mogelijk, meegenomen in de plannen voor dit terrein.



Vervolg

Deze bijeenkomst is de 1e van twee bijeenkomsten. Op basis van de uitkomsten van 8 oktober worden de schetsen aangepast. Tijdens de 2e bijeenkomst op woensdag 28 oktober wil de gemeente nagaan of de nieuwe schetsen aansluiten bij de voorkeur van de stad.



Rol gemeenteraad

De gemeente en Wageningen UR streven ernaar om eind 2015 inzicht te hebben in de mogelijke plannen. De gemeenteraad krijgt deze plannen vervolgens ter besluitvorming voorgelegd en wordt dan ook gevraagd om uitgangspunten te formuleren die voor de verdere ontwikkeling van de locatie van belang
zijn.



Aanmelden

U kunt u aanmelden voor de bijeenkomst over de toekomst van Duivendaal door een mailtje te sturen naar Duivendaal@wageningen.nl.



Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Volg dan de facebookpagina van Duivendaal www.facebook.com/ontwikkelingduivendaal.



Informatie

Meer informatie is verkrijgbaar bij de projectleider van de gemeente Wageningen, mw Annemarie Koopman, tel. (0317) 49 29 15, e-mail: annemarie.koopman@wageningen.nl.





Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 22 september 2015