Koningin Maxima opent nieuw Bezoekerscentrum De Nederlandsche Bank

2 september 2015

Hare Majesteit Koningin Maxima opent dinsdagmiddag 22 september 2015 het nieuwe Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam.

Het Bezoekerscentrum draagt op diverse manieren bij aan financiele educatie, een van de verantwoordelijkheden van DNB.

Het centrum richt zich met name op financiele educatie van jongeren. In het centrum kunnen bezoekers op interactieve wijze, door middel van games, filmpjes en een speurtocht, ontdekken wat DNB doet en wat de invloed hiervan is op hun eigen financien. Groepen, veelal scholieren, kunnen een rondleiding krijgen, waarbij zij in competitieverband de diverse werkterreinen van DNB verkennen, zoals toezicht, monetair beleid, betalingsverkeer en economisch advies. Omdat het nieuwe Bezoekerscentrum - in tegenstelling tot het vorige centrum - vrij toegankelijk is, kan DNB een bredere doelgroep bereiken.

Na de officiele opening krijgt Koningin Maxima een rondleiding door het Bezoekerscentrum, waarbij studenten de interactieve onderdelen demonstreren. Afsluitend spreekt zij met betrokkenen over het belang van financiele educatie en de rol van DNB daarin.

Koningin Maxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. Vanuit deze functie vraagt zij aandacht voor financiele educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financien waarin partners uit de financiele sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

RVD, nr. 281