Stand van zaken bezwaren zendmast mobiele telefonie Lattrop-Brecklenkamp

PersBERICHT

Denekamp, 22 september 2015

Stand van zaken bezwaren zendmast mobiele telefonie Lattrop-Brecklenkamp

Al enige tijd is er sprake van het plaatsen van een zendmast in Lattrop. De komst van deze zendmast lost problemen met mobiele telefonische bereikbaarheid in Lattrop en omgeving op. Er zijn twee bezwaren ingediend tegen dit plan. Beide bezwaarmakers zijn omwonende van het terrein waar de zendmast gepland is.

Verhelderend gesprek

Eind vorige week is een goed gesprek geweest tussen de beide bezwaarmakers, de gemeente en Vodafone die de mast wil gaan plaatsen. De gemeente heeft de rol van mediator op zich genomen om te proberen met alle betrokkenen tot een oplossing te komen.

De bezwaarmakers hebben in dit gesprek duidelijk aangegeven dat ze niet tegen de komst van de zendmast zijn. Ze onderkennen beiden de noodzaak hiervan. De bezwaarmakers maken zich wel zorgen over een aantal zaken die tijdens de procedure niet voldoende aandacht hebben gekregen. Als aan deze punten tegemoet wordt gekomen, zullen de bezwaarmakers waarschijnlijk hun bezwaren intrekken.

Het gaat onder anderen om garanties ten aanzien van de effecten op bedrijfsprocessen van een melkveehouderij. Ook met betrekking tot het bouwproces en de aankleding van de locatie eist men betere afspraken.

De gemeente hoopt dat dit gesprek voldoende duidelijkheid heeft gegeven om tot een oplossing te komen. Want de noodzaak voor een zendmast voor mobiele telefonie in Lattrop is voor alle partijen duidelijk. Een van de bezwaarmakers heeft inmiddels aangegeven dat het gesprek voor hem aanleiding is om zijn bezwaarschrift in te trekken.

Einde persbericht

Tubbergen, 22 september 2015