'Crosscultureel ondernemen brengt business in beweging'

dinsdag 22 september 2015 11:04

Dit is een origineel bericht van Hogeschool Inholland

'Crosscultureel ondernemen brengt business in beweging'

Rotterdam - Lector Crosscultureel Ondernemerschap Guerkan C,elik spreekt maandag 28 september zijn lectorale rede uit bij Hogeschool Inholland Rotterdam. In zijn rede 'Crosscultureel ondernemen brengt business in beweging' benadrukt C,elik het belang voor ondernemers en organisaties om contacten buiten de eigen kring te leggen en onderlinge verbindingen te zoeken om groei te realiseren en zo bij te dragen aan werkgelegenheid en welvaart. Aandacht voor crossculturele samenwerking is daarbij essentieel.

"Mkb-ondernemers zijn de locomotieven en de cruciale aanjagers van de economie", aldus C,elik. "Ze zorgen voor werkgelegenheid en welvaart. Steeds meer is er interactie tussen ondernemers en afnemers van verschillende culturen en worden er onderlinge verbindingen gelegd. Mensen en organisaties die meer samenwerken, floreren. Een succesvolle samenwerking vraagt aandacht voor verschillen in de structuur en cultuur van organisaties."

Volgens C,elik wordt crosscultureel organiseren steeds belangrijker, mede gezien de toenemende crossovers en diversiteit in de samenleving, het bedrijfsleven en op de afzetmarkten. "Door internationalisering, professionalsering en crossculturele samenwerking wordt het voor ondernemers en hun ondernemingen steeds interessanter om ook buiten de eigen kringen groei te realiseren. Crosscultureel ondernemen brengt daarmee business in beweging en maakt het verschil."

Guerkan C,elik is in september 2014 benoemd als lector Crosscultureel Ondernemerschap binnen de onderzoeksgroep Business Research Centre (BRC) van het Domein Business, Finance & Law van Hogeschool Inholland. Crosscultureel Ondernemerschap bestaat uit een samenwerking van Hogeschool Inholland en Hogiaf ondernemersfederatie.

Naast de lectorale rede geven diverse sprekers een reflectie vanuit het perspectief van het bedrijfsleven. Michael van Straalen, voorzitter van MKB Nederland, gaat onder andere in op de toegevoegde waarde van de samenwerking tussen het mkb en het hbo. Roy Thurik, hoogleraar economie en ondernemerschap aan de Erasmus Universiteit zal op zijn beurt ingaan op de toegevoegde waarde van het toegepaste onderzoek door hbo-instellingen.