Flinke opknapbeurt van de wijk Zonnemaat

22 september 2015 Samen met bewoners en samenwerkingspartners

De wijk Zonnemaat gaat op de schop. Maandagmorgen was de aftrap van de werkzaamheden.

In het bijzijn van bewoners, samenwerkpartners waaronder Baston Wonen, welzijnsorganisatie Caleidoz en de politie van Zevenaar heeft de gemeente een feestelijk tintje gegeven aan de officiele handeling.

1e steenlegging Thorbeckestraat Wethouders T. Albers en de heer E. Wendrich

Daarmee is het startschot gegeven voor een flinke opknapbeurt van de wijk Zonnemaat. In vier fasen werkt gemeente Zevenaar aan het groot onderhoud in die wijk.

Wat gaat er veranderen?

Het is een wijk van meer dan veertig jaar oud De gemeente vond het echt tijd om door middel van het opfrissen de wijk een boost te geven. "In grote lijnen gaat de infrastructuur veranderen, maar ook de riolering en er wordt onderhoud gepleegd aan het groen. Samen met de buurt hebben de partijen gemerkt dat op sommige locaties het echt gewenst is dat er onderdelen goed worden aangepakt." De eerste fase van de renovatie van de wijk is in april volgend jaar gereed. (er zijn 4 fases)

Voor en door de bewoners

Het bijzondere aan dit project is dat gemeente Zevenaar een nieuwe werkwijze hanteert: geen vooropgestelde plannen, maar eerst in gesprek met de betrokken bewoners om zoveel mogelijk de lokale wensen mee te nemen in de plannen. Daartoe zijn meerdere bewonersbijeenkomsten georganiseerd, waarbij ook wij aanwezig waren, en konden belangstellende bewoners zich aanmelden voor een speciale werkgroep ter voorbereiding op het groot onderhoud. Waar mogelijk zijn hun ideeen en suggesties en die van andere wijkbewoners in de onderhoudsplannen verwerkt.

Er is een film gemaakt?

Regio 8 heeft en filmpje gemaakt tijdens de officiele handeling in Zonnemaat: http://www.regio8.nl/zonnemaat-op-de-schop/nieuws/item?784283