Duurzaam innoveren in Limburg met SILVER 2.0

Gepubliceerd op: 22 september 2015 | Gewijzigd op: 22 september 2015

Op 18 september 2015 tekenden verschillende partijen de nieuwe samenwerkingsovereenkomst SILVER 2.0.

SILVER (Symbiose in Limburg Versnellen En Realiseren) is een project van de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV), de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Provincie Limburg.

Het doel van SILVER is om innovaties te stimuleren door en met Limburgse bedrijven uit verschillende sectoren. Door ze actief samen te brengen en in gesprek te laten aangaan met elkaar over hun reststromen en hun grondstoffenvraag worden er nieuwe innovaties en samenwerkingsverbanden gevormd.

Beter benutten restcapaciteit

Door middel van workshops en individuele begeleiding door de SILVER-practitioners krijgen bedrijven inzicht in hoe zij hun reststromen nuttig kunnen inzetten. Binnen Silver ontstaan tussen verschillende bedrijven nieuwe samenwerkingen op het gebied van het beter benutten van restcapaciteit. Door het verwaarden van wat men over heeft, zoals afval en restwarmte, worden op innovatieve wijze extra besparingen gerealiseerd. Inmiddels voeren veel bedrijven op dit vlak projecten uit met goed resultaat.

Meerjarenafspraken energie-efficientie

RVO.nl draagt vanuit het convenant Meerjarenafspraken energie-efficientie bij aan SILVER. Binnen dit convenant worden bedrijven gefaciliteerd in het bereiken van besparingen op het vlak van energie. RVO.nl werkt in SILVER samen met de Provincie Limburg en de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) en brengt daarbij onder andere naast advies ook zijn netwerk in.