Veel interesse voor wetenschap

Naast diverse optredens in de media, gaan veel wetenschappers van de Universiteit Leiden in discussie met het brede publiek. Dit najaar treden maar liefst 36 onderzoekers op op verschillende Leidse festivals.

Drukbezochte Nacht van Kunst & Kennis

Ruim 5500 mensen bezochten op 19 september de Nacht van Kunst & Kennis. Tijdens deze avond kon het publiek in contact komen met 23 Leidse wetenschappers. Joke Meijer, hoogleraar neurofysiologie, vertelde in de Oude Sterrewacht dat de avondmens op maandagochtend altijd een kleine jetlag te verwerken heeft. Hoogleraar Arabische taal en cultuur Petra Sijpesteijn ging in gesprek met wetenschapper, journalist en opiniemaker Thierry Baudet. Zij praatten over hoe het kan dat de westerse beschaving en het Midden-Oosten elkaar meer beinvloeden dan we denken.

Naturalis After Dark Festival

Tien wetenschappers zullen bevlogen vertellen bij het Naturalis After Dark Festival op 25 september. Zo gaat hoogleraar Kenmerkevolutie en biodiversiteit Menno Schilthuizen in op de vraag waarom bij mensen constant een klein percentage linkshandigen bestaat. Vinden rechts- en linkshandigen elkaar misschien extra sexy? Tinde van Andel van Naturalis legt uit wat er in Afrikaanse afrodisiaca zit en of ze echt werken.