FNV: Zzp'ers blijven in pensioenfonds Schilders

Deelname aan het pensioenfonds Schilders blijft verplicht voor alle werkenden in de sectoren Schilders, Afwerkbedrijven en Glaszetters. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft onlangs ingestemd met het verzoek tot hernieuwing van de verplichtstelling. FNV Bouw had daarop aangedrongen.

Gijs van Dijk, dagelijks bestuurder FNV: "Dit is goed nieuws. Het betekent dat alle zzp'ers verzekerd zijn van een goede regeling als ze stoppen met werken. Dit zorgt voor een gelijk speelveld tussen alle zzp'ers en voorkomt dat ze elkaar beconcurreren op hun tarieven."

FNV streeft ernaar om de pensioenopbouw voor zzp'ers ook in andere sectoren goed te regelen via de cao. Zzp'ers geven aan dat pensioenopbouw te duur is in verband met hun uurtarief. Van Dijk: "Het is daarom belangrijk dat dezelfde regeling geldt voor alle werkenden in een sector. Pensioenopbouw mag niet afhankelijk zijn van een opdrachtgever die al dan niet toestaat dat de afdracht in het tarief wordt opgenomen."

De pensioenopbouw is al jaren verplicht gesteld voor alle werkenden, dus ook zzp'ers, in de sectoren schilder, afwerkingsbedrijf en glaszetters. Hiermee kunnen alle werkenden in deze sectoren een goed pensioen opbouwen.