Vaststelling bestemmingsplan `Elsloo - Haerweg 3 (De Stobbepoele)'


Vaststelling bestemmingsplan `Elsloo - Haerweg 3 (De Stobbepoele)'

Besluit genomen door: raad, 15 september 2015
Grondslag: artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening
Onderwerp: vaststelling van het bestemmingsplan `Elsloo - Haerweg 3 (De Stobbepoele)'
Plangebied: Haerweg 3 te Elsloo
Doel plan: Aan de Haerweg 3 te Elsloo ligt een voormalig intensief agrarisch bedrijf (varkenshouderij) met bijhorende bedrijfsgebouwen. Het initiatief is om op de locatie de zorgboerderij `De Stobbepoele' te realiseren. De bedrijfsgebouwen worden hiervoor gedeeltelijk gesloopt of opgeknapt.
Ook wordt een nieuwe zorgschuur gebouwd.

Ter inzage

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan (planidentificatienummer: NL.IMRO.0085.BPElslooHaerweg3-VG01) met de bijbehorende stukken vanaf 24 september tot en met 4 november 2015 inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, 't Oost 11 te Oosterwolde.

Dit bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

1. belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;
2. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Te downloaden:

* BP Elsloo - Haerweg 3 (De Stobbepoele) (VA150915).pdfpdf(6,03 MB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader