Onderweg ben ik Offline


Gepubliceerd op: 23 september 2015
Social media en verkeer, het is geen goede combinatie. Toch doen veel mensen het. De smartphone biedt de verbinding met hun sociale omgeving, overal en altijd. De verleiding om tijdens het autorijden even op je mobiel te kijken blijkt daarom moeilijk te weerstaan. Uitzetten of wegleggen van de
telefoon blijkt voor de meeste automobilisten geen alternatief, omdat bellen en navigeren dan niet mogelijk zijn.
Het gebruik van je smartphone leidt de aandacht af. Je waarnemingsvermogen wordt minder en je rijprestaties gaan achteruit, met als gevolg een grotere kans op een ongeluk.

Wil je echt geconcentreerd rijden? Zet voor vertrek je mobiel op stil. En als je belt, doe het dan sowieso handsfree. Een beetje chauffeur neemt zijn verantwoordelijkheid, houdt zijn aandacht bij de weg en laat zich niet afleiden.

Tips

Bellen, natuurlijk handsfree en hou 't kort.
Bel alleen handsfree als het echt noodzakelijk is en hou het gesprek zo kort mogelijk. Of vraag of het gesprek op een ander tijdstip kan plaatsvinden. Wil je toch bellen, rij dan naar een parkeerplaats.

Whatsappen en sms'en doe je op een P.
En dat geldt natuurlijk ook voor twitteren en e-mailen. Ga naar een parkeerplaats of wacht totdat je thuis of op kantoor bent.
Onderweg ben ik offline

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl