Inventarisatie aanbod en deelname aangepast sporten


[IMG]

22-09-2015

De provincie Noord-Brabant vindt dat iedere Brabander met een beperking moet kunnen sporten en bewegen. Vindbaarheid en actualiteit van het sportaanbod (regulier en speciaal) voor mensen met een beperking en hun omgeving is daarom belangrijk. Om dit goed in kaart te brengen vindt dit najaar
een inventarisatie plaats. Door het invullen van een digitale vragenlijst kunt u meedoen aan deze inventarisatie.

Compleet beeld

In samenwerking met Stichting Onbeperkt Sportief, Stichting Sportservice Noord Brabant en het regionaal sportloket SpecialSport is gekozen om een inventarisatie te houden. Een inventarisatie die het huidig beeld weergeeft van het sportaanbod en de sportdeelname van mensen met een beperking in
de regio Meierij Noordoost Brabant. De resultaten van deze inventarisatie worden gebundeld tot een totaal beeld van sportaanbod en sportparticipatie in Noord-Brabant.

Het belang

Het belang van de inventarisatie:

* Inzicht verkrijgen in aantallen van de (potentiele) doelgroep en aantallen sport- en beweegaanbieders die een aanbod hebben voor mensen met een beperking. Gebruik van dit aanbod door de doelgroep, overzicht vindplaatsen in Brabant etc.
* Het vergroten van de regionale vindbaarheid van uw sportaanbod.
* De resultaten kunnen gebruikt worden door gemeenten en provincie om nieuw beleid te maken met eventueel daaruit voortvloeiende financiele kansen voor de gehandicaptensport.
* Resultaten worden meegenomen in het landelijke sport -en beweegbeleid Grenzeloos actief 2015 tot 2019.

Digitale vragenlijst

Klik op https://www.survey4.nl/obs02e voor het invullen van de vragenlijst voor de inventarisatie. U kunt deze vragenlijst invullen tot en met 14 oktober 2015.
Voor hulp bij het invullen van de vragenlijst kunt u contact opnemen met Luc van Eerd van SpecialSport. Dit kan door het sturen van een mailtje naar info@specialsport.nl of te bellen naar 073 615 56 37.
Voor technische vragen over de vragenlijst kunt u contact opnemen met Linda Ooms van Stichting Onbeperkt Sportief. Stuur dan een mail naar looms@onbeperktsportief.nl.