Grote belangstelling voor de kick-off van JOGG Harlingen


In het MFC `t Vierkant is maandagavond 21 september het startschot gegeven voor de lokale uitvoering van de JOGG-aanpak (Jongeren op gezond gewicht). De belangstelling was groot. Ongeveer 50 aanwezigen uit diverse sectoren waren aanwezig om gezamenlijk te starten met JOGG-Harlingen.

Enthousiasme vasthouden

Vanuit JOGG-Nederland was Andre van Schaveren aanwezig en overhandigde officieel het `JOGG-gemeente' naambord aan wethouder Hein Kuiken. Beide hielden een inspirerende toespraak waarin ze benadrukten hoe belangrijk het is dat onze kinderen gezond opgroeien. Wethouder Kuiken vond het
enthousiasme bij de aanwezigen groot. "Samenwerking is een belangrijke succesfactor bij JOGG. Door samen te werken, kunnen we de gezondheid van alle jongeren in Harlingen verbeteren. Als we het enthousiasme van deze avond vasthouden, dan moet dit zeker goedkomen!"

Niet ieder voor zich, maar samen

JOGG Regisseur Elles van de Kooij legde uit op welke manier alle partijen samen kunnen werken. "Gezamenlijk optreden leidt tot acties die werken om jongeren op gezond gewicht te houden en te krijgen. Het kind, de ouders, scholen, zorgprofessionals, buurtorganisaties, sportverenigingen,
ondernemers en de media, iedereen kan zijn steentje bijdragen. JOGG is de paraplu waaronder alle activiteiten georganiseerd gaan worden. Niet ieder voor zich, maar samen voor een gezonde omgeving en gezonde jeugd".

Meer lezen: www.harlingen.nl/jogg

Foto: Joachim de Ruijter