Campagne Stoptober 1 oktober van start


Na het succes van vorig jaar (landelijk bijna 40.000 deelnemers) gaat de campagne Stoptober dit jaar op 1 oktober opnieuw van start. De GGD Hollands Midden moedigt alle rokers in haar regio aan om mee te doen en 28 dagen te stoppen.

Rokers kunnen zich de hele maand september aanmelden op www.stoptober.nl en de gratis stoptober-app downloaden. Stoppers worden dan via social media en e-mail ondersteund en aangemoedigd door bekende en onbekende Nederlanders.
Alle niet rokers worden opgeroepen hen te steunen tijdens Stoptober.

Het succes van Stoptober heeft te maken met de positieve aanpak. Elk stapje op weg naar stoppen met roken wordt aangemoedigd door Stoptober. Een periode van 28 dagen is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor rokers om mee te doen. Immers: wie 28 dagen stopt met roken, is succesvol. Het
is bekend dat rokers die 28 dagen stoppen met roken vijf keer meer kans hebben om blijvend te stoppen. Dat komt omdat ze dan door de periode heen zijn van de zwaarste ontwenningsverschijnselen.

Voordelen al na 1 dag stoppen

Er zijn veel redenen om te stoppen met roken, en stoppen met roken heeft altijd zin. Dat de gezondheidsvoordelen groot zijn, is duidelijk. Wist u dat stoppen al na 24 uur effect heeft? Op dat moment is alle koolmonoxide uit het lichaam en beginnen de longen aan de grote schoonmaak. Na 48 uur
is alle nicotine uit het lijf. Maar wat te denken van het geld dat u bespaart door te stoppen en alle leuke dingen die u van dat geld kunt doen? Bovendien hoeft u nooit meer buiten onder een afdakje te kleumen met een sigaret. Ook voor de omgeving is het fijn dat u stopt - al stopt u
natuurlijk in de eerste plaats voor uzelf. Misschien bevalt het zo goed, dat u blijvend wilt stoppen. Mocht u daar tijdens of na Stoptober begeleiding bij willen, bekijk dan de mogelijkheden in de buurt.

Vrijwel volledige vergoeding bij stopondersteuning.

Op de website van de GGD vindt u informatie over stoppen met roken en de verschillende mogelijkheden in de buurt: http://www.ggdhm.nl/stoppenmetroken.
En niet onbelangrijk: diverse methoden van stopondersteuning worden vergoed door de meeste verzekeraars.

Bron: GGD Hollands Midden