23-09-2015 - Burendag in de Heemtuin


Zaterdag 26 september is het nationale Burendag. Ook in Vlaardingen is in verschillende wijken van alles te doen voor Vlaardingers. Op www.burendag.nl kun je zien wat er in je buurt of wijk wordt georganiseerd.

In de Heemtuin vieren we ook Burendag. We vieren Burendag van 10.00 tot 14.00 uur. Er is een speurtocht voor kinderen met een prijsvraag waarmee je een leuke prijs kunt winnen. En je kunt een cadeautje voor vogels knutselen. Lijkt je dat leuk? Neem dan een leeg melk-, sap- of yoghurtpak mee.

400 soorten inheemse flora

Wie van oer-Hollandse natuur houdt, is aan het goede adres bij de Heemtuin, een groene oase in de Westwijk. Ondanks dat de Heemtuin maar 1,3 hectare groot is, kun je hier veel verschillende landschappen bewonderen. Heide, bos, laagveen en duinen, ze zijn typerend voor verschillende gebieden in
ons land en ze zijn allemaal aanwezig in de Heemtuin. Het is een ideale plek voor een korte wandeling en om tot rust te komen en je vindt tijdens je wandeling zo'n 400 soorten inheemse flora. De Heemtuin is gratis toegankelijk en het hele jaar open, dagelijks van 9.00 tot 16.00 uur.
Doordeweeks is de grote poort open, in het weekend kun je door de kleine deur naast de poort. De Heemtuin is in de Westwijk aan Heemtuinpad 1.

Uitgelicht