MBO Stad en Beroepen in beeld klaar voor Herziening


23-09-2015 - Deze zomer is er hard gewerkt om de websites MBO Stad en Beroepen in beeld gereed te maken voor de Herziening Kwalificatie Structuur. Alle opleidingen en beroepen zijn nu op de websites te vinden. De informatie wordt de komende tijd door de scholen verder uitgebreid met
locatiegegevens, opleidingen en open dagen.

Een portaal
MBO Stad is er voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Tijdens een wandeling door de virtuele stad maak je kennis met allerlei beroepen door middel van korte omschrijvingen en filmpjes. Ook zie je welke opleiding nodig is voor elk van deze beroepen en waar je die opleiding kunt volgen.
Beroepen in Beeld richt zich op 16- tot 21-jarigen, die wat meer geinteresseerd zijn in werk en stages. Hier vindt je onder andere een interessetest.

MBO Stad en Beroepen in Beeld vullen elkaar mooi aan, maar zijn ook los van elkaar zeer informatief. Samen vormen de sites een mbo-portaal met informatie over meer dan 600 beroepen, verdeeld over zestien domeinen, verspreid over heel Nederland.

Twitter
MBO stad is ook actief op twitter. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond opleidingen, beroepen en open dagen volg ze dan via @mbo_stad.

Meer informatie
www.mbostad.nl

www.beroepeninbeeld.nl

Bron/Auteur: