Inspreken over de Begroting 2016


Inspreken over de Begroting 2016

Woensdag, 23 september 2015. Nieuws, Redactie

Inspreken over de Begroting 2016

In november stelt de gemeenteraad de begroting voor 2016 vast. Op donderdag 24 september wordt de Begroting 2016 gepresenteerd door het college. Wilt u reageren, uw zorgen of bezwaren uiten en argumenten meegeven aan de raadsleden die ze kunnen gebruiken tijdens de behandeling van de
begroting in raadscommissies en gemeenteraad? Meld u dan aan voor het inspreekmoment. Op dinsdag 13 oktober vanaf 16.00 uur organiseert de gemeenteraad een bijeenkomst waar burgers en instellingen kunnen inspreken over de begroting.

Tot vrijdag 9 oktober 12.00 uur kunt u zich aanmelden voor het inspreekmoment over de Begroting 2016.

Bij wie kan ik me aanmelden?
U kunt zich per mail aanmelden via info@griffie.rotterdam.nl. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, mail uw vraag dan ook naar dit e-mailadres.

Hoe meld ik me aan?
Geef in uw mail duidelijk aan waarover u het woord wilt voeren en wat uw argumenten zijn. Som bezwaren, oplossingen of alternatieven op. Als u mede namens een aantal anderen spreekt, vertel dan wie dit zijn. Vermeld ook altijd uw contactgegevens, zodat de griffie u kan bereiken. Als u uw
verhaal tijdig mailt, kunnen de raadsleden zich voorbereiden op uw bijdrage.

Wanneer kan ik me aanmelden?
Aanmelden kan tot vrijdag 9 oktober 12.00 uur. Op maandag 12 oktober ontvangt u nadere informatie over het tijdstip waarop u aan de beurt bent. Een overzicht van alle insprekers wordt dan ook geplaatst op www.rotterdam.nl/begroting2016.

Live uitzending inspreekmoment
Net als alle vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissies, zal ook dit inspreekmoment live via de website uitgezonden worden. Ook is het achteraf terug te kijken.

Aanvullende informatie

Inspreken door gebiedscommissies
De gebiedscommissies kunnen inspreken bij de commissiegewijze behandeling van de begroting op 27, 28 en 29 oktober en 3 en 4 november 2015. Zie ook het vergaderoverzicht raad en commissies.

Meer informatie over de begroting: www.rotterdam.nl/begroting2016