Nederlands Film Festival op UStad


Van woensdag 23 september t/m zaterdag 3 oktober staat UStad in het teken van het Nederlands Film Festival. In Utrecht Filmstad zijn korte films met een Utrechts tintje te zien en wordt u met op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rondom het festival. Op zaterdag 3 oktober zendt UStad de
registratie uit van het gala van de Nederlandse film.

Utrecht Filmstad
In het kader van het Nederlands Film Festival zendt UStad van woensdag 23 t/m maandag 28 september korte films uit van Utrechtse makers of films met een ander Utrechts tintje:

Woensdag 23 september - Groentevrouw: korte film over een getrouwd stel dat leeft op groenten en fruit. De vrouw wil niet anders, maar de man snakt naar een kroketje...

Donderdag 24 september- Van Rabath naar Nieuwegein: documentaire over een succesvolle Marokkaanse pedagoog die voor de liefde is verhuisd naar Nieuwegein.

Vrijdag 25 september - Twee: psychologische thriller van Nynke Scheltema over de innerlijke strijd van een werkende vader.

Zondag 26 september - Camouflage: korte film over kindermishandeling en over wat je kunt doen als je het in de buurt tegenkomt.

Maandag 28 september - Broederliefde: documentaire over de band tussen tweelingbroers, van wie een een beperking heeft.

Nederlands Film Festival op 3
Op woensdag 23 september rolt de rode loper uit voor de start van de 35ste editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Maar wie zijn die acteurs en regisseurs die over de loper struinen nou eigenlijk? En wat speelt er zich allemaal af op de achtergrond van het filmevenement? Het
antwoord op deze en andere vragen is te zien vanaf dinsdag 29 september t/m 3 oktober op UStad. Met dank aan Nederlands Film Festival en VPRO.

Uitzendingen
Alle uitzendingen van Utrecht Filmstad zijn terug te zien op www.rtvutrecht.nl/filmfestival

UStad is de lokale omroep van de stad Utrecht en onderdeel van RTV Utrecht, de omroep voor de provincie Utrecht.