Aanpassing verkeersituatie rond De Koepel


* 23 september 2015

Vanaf donderdag 17 september worden er vluchtelingen opgevangen in De Koepel. Veel Haarlemmers willen helpen en brengen spullen naar De Koepel. Hierdoor is de verkeersdrukte rond De Koepel toegenomen. Er worden maatregelen genomen om de drukte af te laten nemen.

Op de bewonersinformatieavond van 21 september hebben buurtbewoners aangegeven dat door de drukte rondom De Koepel een onveilige verkeerssituatiesituatie ontstaat. Auto's rijden tegen de rijrichting in.

Aanpassingen verkeerssituatie

Dit signaal is opgepakt door de gemeente en politie. Sinds vandaag staat er continue handhaving bij De Koepel. Ook worden er tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen. Er komt een keerlus, zodat mensen kunnen keren en niet tegen het verkeer in hoeven te rijden. Met pijlen op de weg wordt
weggebruikers duidelijk gemaakt hoe de keerlus werkt.
Om duidelijker te maken dat er voor het tweede deel van de Oostvest richting Damaststraat een inrijd-verbod geldt, wordt een plantenbak geplaatst aan de rand van de weg met een extra inrijd verbodsbord. Deze bak wordt zo geplaatst dat er geen belemmering is van wegverkeer, maar duidelijk
zichtbaar zodat het voor iedereen duidelijk is dat men daar niet mag inrijden. De wijkraad is akkoord met deze tijdelijke maatregelen. De aanpassingen worden morgen uitgevoerd.

Klankbordgroep

De gemeente zal het initiatief nemen voor het oprichten van een klankbordgroep voor direct omwonenden, om samen met gemeente en politie tot een definitieve oplossing voor deze verkeerssituatie te komen.

Meer informatie vindt u op de vraag en antwoord pagina.