Informatieavond Landgoed Weerijs


De gemeente Zundert en Somnium Real Estate hebben gewerkt aan de planvorming voor het nieuwe Landgoed Weerijs, voorzien ten oosten van de kern Rijsbergen in de beekdalzone van de Aa of Weerijs. Het landgoed van ruim 15 hectare groot wordt voor het overgrote deel ingericht als natuur met
openbare wandelpaden. Aan de Hofdreven worden drie landhuizen gebouwd.

Op 1 oktober van 19.00 tot 20.30 uur organiseert de gemeente Zundert een informatieavond in restaurant De Tijd te Rijsbergen. Gedurende de informatieavond zijn belangstellenden welkom om kennis te nemen van het plan en vragen te stellen.

Wethouder Johan de Beer is enthousiast over de voorgenomen ontwikkeling: 'Een unieke kans voor Rijsbergen en haar inwoners. Je kunt straks direct vanuit het centrum dit mooie gebied betreden, dit maakt van Rijsbergen een nog aantrekkelijker dorp'.

Om deze ontwikkeling juridisch mogelijk te maken, wordt het geldende bestemmingsplan gedeeltelijk herzien. Met de tervisielegging voor inspraak van het voorontwerpbestemmingsplan is deze procedure opgestart. De inspraakperiode voor belanghebbenden loopt tot en met 21 oktober.