Opknapbeurt voor fietspad Colenbranderbos


23 september 2015

Het Veenpad in het Colenbranderbos wordt verbeterd. De werkzaamheden zijn vandaag gestart en nemen zo'n twee weken in beslag. De opknapbeurt van het fietspad is het resultaat van een goede samenwerking tussen Staatsbosbeheer en de gemeente Hardenberg.

Het fietspad door het Colenbranderbos, dat ook wel het Veenpad wordt genoemd, vormt een belangrijke fietsverbinding tussen gebied de Oldemeijer en Dedemsvaart en tussen Hardenberg en Dedemvaart. Het fietspad is aan groot onderhoud toe.

Staatsbosbeheer is eigenaar van het fietspad en heeft de gemeente Hardenberg gevraagd de onderhoudswerkzaamheden uit te voeren omdat de gemeente veel ervaring heeft met onderhoud van wegen. De gemeente Hardenberg en Staatsbosbeheer hebben afgesproken dat Staatsbosbeheer de opknapbeurt
financiert en de gemeente Hardenberg zorgt voor de uitvoering.

Fietspad afgesloten tijdens opknapbeurt
De werkzaamheden aan het Veenpad zijn op woensdag 23 september gestart. Het bestaande fietspad wordt vervangen door een betonpad dat 1,5 meter breed is. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer REEF.

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad geheel afgesloten. Naar verwachting is het Veenpad vanaf half oktober weer te gebruiken voor fietsers.

Samenwerking
Naast het Veenpad in het Colenbrandersbos willen Staatsbosbeheer en de gemeente Hardenberg ook samenwerken bij onderhoudswerkzaamheden aan de Oldemeijerweg.

Ook de Oldemeijerweg is eigendom van Staatsbosbeheer. Het is de bedoeling dat deze weg in het voorjaar van 2016 wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag.