Ondernemend Wijdemeren ontmoet college


Dinsdag 15 september stelde het college van burgemeester en wethouders het gemeentehuis open voor een netwerkbijeenkomst van ondernemersverenging Ondernemend Wijdemeren. Ruim tachtig ondernemers waren aanwezig op deze geslaagde bijeenkomst.
Geslaagde bijeenkomst met een grote opkomst.
Geslaagde bijeenkomst met een grote opkomst.

In een welkomstwoord benadrukte burgemeester Smit het belang van een goede samenwerking tussen gemeente en ondernemersverenging. Daarna waren er drie themasessies: wethouder Van Rijkom ging in op participatie, wethouder Frijdal sprak over duurzaamheid, recreatie en toerisme en wethouder Reijn
behandelde de onderwerpen economie en openbare ruimte.

Themasessies

Wethouder Van Rijkom liet vooral de werkgevers zelf aan het woord over hun ervaringen met werknemers met een beperking, die zij betitelden als "gouden krachten". Ook was er een introductie van het werkgeversservicepunt. De gemeente werkt hierin samen met de andere regiogemeenten en het UWV.

Wethouder Frijdal vertelde over acties die de gemeente heeft ondernomen, en nog gaat ondernemen, op het gebied van recreatie en toerisme. Het ging onder andere over het baggerproject, de toeristische bewegwijzering en gebiedsmarketing. Daarnaast ging hij in op de veranderende regelgeving rond
duurzaamheid. Een onderwerp waar ondernemers steeds meer mee te maken krijgen.

Wethouder Reijn koos voor een andere aanpak. Hij liet de aanwezige ondernemers de onderwerpen aandragen. Er werd onder meer gesproken over een rondweg om bedrijventerrein de Slenk, bewegwijzering naar specifieke ondernemers en de evaluatie van de structuurvisie.

Geslaagde bijeenkomst

Afsluitend was er ruimte om te netwerken. Zowel het college als Ondernemend Wijdemeren kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst.