Hoe heten onze appels en peren?


In het Fruitteeltmuseum in Kapelle hangen ruim 200 soorten appels en peren aan de bomen. De vele oude fruitrassen geven aan waar de appels en peren vandaan komen. Heeft u appels of peren aan de boom hangen waarvan u niet weet welk ras ze zijn?
Kom dan met uw appel of peer op zaterdag 3 oktober naar het Fruitteeltmuseum om door deskundigen, de pomologen te onderzoeken en op naam te brengen.

Tevens staan ze klaar voor het geven van advies en achtergrondinformatie. Naast het determineren is het mogelijk om te proeven van de vele oude fruitrassen en staan we klaar om appels en peren ouderwets te veilen met de veilingklok.

De determinatie, proeverij en veiling start vanaf 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Om de geschiedenis en de cultuur van de fruitteelt te herbeleven leiden gidsen u rond door ons museum en onze museumtuin om te genieten van al het rijpe fruit wat aan onze bomen hangt.

Entree is EUR 4,50 p.p. Voor meer informatie kunt u terecht per telefoon: 0113-344904 of per email: info@fruitteeltmuseum.nl of via de website: www.fruitteeltmuseum.nl